5-те танца на любовта

Ако има нещо, което да помага на хората да се опознаят по-добре, то това е танцът. Ако искате да разберете дали отсрещната страна е подходяща за вас, поканете го/я на дансинга. Казват, че танцът разкрива повече от същността ни, отколкото хиляди думи. Той блика директно от душата и сърцето. Той изкарва на показ темперамента и страстта, която нито разговора, нито играта под каквато и да е форма на забавление не може. Кои обаче са 5-те танца, по които можете да познаете сродната си душа?

1. Валс – елегантен, този танц изисква дистанция между партньорите и точно за това е толкова красноречив. Но орнаментите и фигурите, които се вмъкват извън строгите стъпки, повдиганията, докосванията на коленете, талията и раменете говорят много, много повече. Валсът е романтична прелюда към връзка като в приказките.

2. Танго – няма спор, че това е един от най-страстните танци. Динамичен, емоционален – танц, в който всеки поглед, всеки жест, всяка стъпка съдържа много еротика.

3. Салса – този горещ танц първоначално е бил много, ама много забранен в Европа. Ако тангото е можело да се танцува с определено изящество и елегантност, то в салсата всякакви задръжки падат. Не случайно именно от нея тръгва нарицателното “мръсни танци”.

4. Балет. А защо не? Баланс и доверие. Партньорите трябва да си вярват безрезервно, за да танцуват балет. Всички тези поддръжки и цялата красота на движението разказват различни сюжети. Не случайно едни от вечните истории за любов са пресъздадени в балетни постановки.

5. Пасо Добле. Всички сте гледали този мексикански танц и сега, след като ви дам примери, няма да можете да отречете, че само хора с горещи натури могат да го танцуват. Той е бурен и разкрива повече от същността на партньорите от всеки друг. Пасо Добле танцуват Антонио Бандерас и Катрин Зита Джоунс в “Маската на Зоро”. Но днес съм решила да сложа единствения клип, който успях да открия, от класическо Пасо Добле от филм от 1992 година, който се оказа, че малцина са гледали. На вашето внимание една продукция на “Холмарк” – “Стриктни бални танци”:

 

 

5-те танца на любовта
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.