И нека бъде театър

Театърът е изкуството, от което произлизат почти всички останали визуални изкуства. То седи в основата на всичко. Изисква се голям талант и виждане за нещата, за да се представи класическо произведение по интересен и съвременен начин. И в стремежа си да го направят, много от режисьорите преминават границите на добрия вкус и се впускат в абстрактни и неразбираеми интерпретации.

Не ми се беше случвало да си излизам от театър. По средата на представлението. Но съвсем скоро ми се случи. Постановката беше с изключително добри отзиви в пресата и награди от различни български гилдии, но не успя да стигне до мен по никой начин. Стори ми се пошло и недостатъчно хомогенно. На практика пълна какафония от музика танци, някакъв сюжет… облекла и пошли движения.

Трябва ли да се поощрява подобен вид представления? Моето лично мнение е, че не трябва. Защото всеки провъзгласил се за брилянтен творец ще прави порнографии и хората ще се подвеждат да дават парите си за тях. Изкуството е за масите и творците трябва да бъдат готови да посрещнат негативните реакции на публиката.

 

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.