Как да оцелеем при гостуването на далечни роднини

Здравейте, приятели. Днес ще се опитам да отговоря на въпроса, как да преживеем гостуването на не особено близки родственици. Вие естествено можете да попитате: че какво толкова му е сложното. Срещите с близки хора трябва да носят само щастие и положителни емоции. И наистина е така, но за съжаление не винаги подобни събития носят само позитиви.

11И тук не става дума само за банални домакински задължения като готвене, постелки и забавление на гостите, а за това, че разстоянието и времето несъмнено променят хората, губят се предишните връзки, лекотата в общуването и често такива срещи се превръщат в едно задължение, а не в интересно и приятно събитие. И е добре, ако има достатъчно количество интересни и весели моменти от вашия живот, които може да си спомните и с които да запълните празнината, която така или иначе се е появила в отношенията ви.

Със сигурност всеки сам може да се сети за подобен пример от личния си живот – семеен юбилей или подобно събитие, което по правило събира много роднини от далечни градове. С някои от тях сте общували повече, с други – по-малко, но така или иначе има моменти на безпокойство, на неловкост, когато няма какво да се каже, и човек се чувства неуютно.

Затова подобни мероприятия изискват предварителна подготовка, отрано трябва да се помисли и за най-малката подробност – като се започне от храната, мине се през подредбата на гостите и се стигне до подходящи развлекателни дейности, които да предотвратят появата на форсмажорни обстоятелства. И най-важното – гледайте философски на подобни семейни сбирки и ги сложете в графата на нещата, които така или иначе се случват на всеки. Пък кой знае, може да ви се получи с организацията и очакваното като тягостно и ангажиращо преживяване да се превърне в малък семеен празник.

 

Как да оцелеем при гостуването на далечни роднини
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.