Колко души да поканим на сватбата си

grucka-svatbaЗдравейте, приятели! Днес ще продължа сватбената тема, като обсъдим заедно въпроса колко гости е нормално да поканим на сватбеното си тържество. Мнозина следват логиката на Мечо Пух и смятат, че колкото по-голямо е празненството им, толкова по-добре. Така ли е наистина и дали винаги количеството означава и качество!? Не рискувате ли с прекалената масовост да превърнете деня, който по правило е най-щастливият в историята на всяко семейство, във фарс?

Разбира се, всеки човек има различно разбиране за понятията много и малко. За едни сто души са малко, а за други петдесет са малко. Също така от огромно значение е и това, колко общителен и дружелюбен човек сте, колко са близките ви приятели, които биха могли да се обидят, ако не са сред поканените – общо взето, нюансите, които трябва да се отчитат, когато се прави списъкът с гости, са много.

Но като правило – редно е да присъстват само най-близките приятели и роднини. Ако трябва да се фиксира някакъв оптимален брой – от 70-80 до максимум сто души. Защото ангажиментите ви не свършват само с това да предадете лично или да пуснете поканата в пощенската кутия. За да остане незабравимо и пълноценно изживяването ви от деня, трябва да отделите внимание и време за всеки един от гостите си, за да могат да споделят истински празничното ви настроение, да се радват заедно с вас и да запомнят задълго тази дата.

Със сигурност на толкова лично събитие не трябва да присъстват случайни хора или такива, които слабо познавате – просто познати, далечни колеги по работа, съученици и състуденти, с които отдавна сте прекъснали контакт, и т. н. Най-малкото защото поведението им може да се окаже неочаквано за вас и да провали празника ви.

Сватбата в крайна сметка е едно доста лично събитие и съвсем не е нужно на нея да показвате колко сте щедри и богати, като поканите няколкостотин души – това можете да сторите по всяко друго време и повод.

 

Колко души да поканим на сватбата си
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.