Лято, усмивки и синьо море

Прекрасен сезон е лятото. Топло, с дълги дни и приятни нощи. Това е времето, в което изключително много ни влече към морето, горещият нежен пясък и приятната, прохладна вода. Тази година обаче решихме да посетим една друга част от черноморието, която ни остави без дъх и ни накара да копнеем отново да се върнем там. Това беше северната част на България в районите на Камен бряг, Тюленово, Шабла и Кранево.

Ако не сте били в този район на България ви препоръчвам да отидете задължително. Уникална природа, със страхотен изглед към морето. В Камен бряг има местност, наречена Яйлата, където всеки може да посети скалните жилища. Това са пещери в самия бряг, в които можете да влезете и да се любувате на гледката.

Природата в тази част на страната е повече от приказно различна от тази по южното черноморие. Ниска растителност, подобна на сукуленти. Каменни брегове, различни цветове на земните пластове и обширно безкрайно синьо… морско синьо. Човек се чувства толкова малък и нищожен, застанал на брега, че забравя за всичките си терзания и единственото, което изпитва е силното и несравнимо преклонение пред майката природа.

Колкото повече обикалям из България, толкова повече разбирам, че страната ни крие невероятно красиви кътчета, които не могат да бъдат заменени с нищо друго!

Лято, усмивки и синьо море
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.