Любовта и насилието

Романтична съм си, както вече може би сте се убедили. Вълнуват ме темите за любовта, отношенията между мъжа и жената с цялата им красота и проблемност, разбира се. Едва ли се съмнявате, че съм редовен зрител на едно от малкото предавания в българския ефир, пряко обърнати към проблемите в отношенията между двата пола – “Море от любов”. Не мога да отрека, че това е един доста добър телевизионен формат, на моменти с много отлични попадения, затова се и задържа толкова години на телевизионния екран, водещата като излъчване и маниер е много подходяща за такъв тип предаване. Има обаче неща, които ме дразнят. Едно от тези неща е стремежът на водещата да събере на всяка цена разделената двойка. Когато става въпрос за изневяра, съм склонна да разбера усилията на Наталия Симеонова, макар че аз вече ви споделих, че трудно бих простила такова предателство. Все пак обаче смятам, че ако човек може да намери сили да прости истински, ако прецени, че има смисъл връзката да продължи, няма нищо лошо в прошката. Никой не е безгрешен и има право да му бъде простено.

Не мога да разбера обаче усилията на водещата да придума момичето да се върне при приятеля си или мъжа си  в случаи, когато има признато физическо насилие от страна на мъжа. От по-възрастни хора знам, че мъж, който си е позволил да удари веднъж, винаги повтаря и потретва, въпреки клетвите, че е за последно. Така че, момичета, моят съвет е: ударят ли ви веднъж, бягайте надалече. Любовта няма нищо общо с насилието.

Ще се радвам и вие да споделите мнението си по тази тема, защото наистина я смятам за общественозначима. Даже и да се различава от моето, ще ми е интересно да чуя и друга гледна точка.

Любовта и насилието
Rate this post

Google+ Comments

  1. Миро says:

    Ами донякъде си права, ама не баш. Никой не казва, че трябва да се прощава насилие, но не мисля, че заради един шамар трябва да се загърби 10-годишна връзка например. Да не говорим, че жена ми супер често си позволява да ме удря, където докопа именно защото знае, че няма да и отвърна. Понякога и тя заслужава шамар, досега не съм и отвръщал, но не мисля, че ще се разделим, ако нервите някой ден не издържат и аз я ударя. Така, че въпроса е сложен. Ако говорим за сериозен побой вече съм на твоето мнение.

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.