Маслото си е масло, когато е от Лакрима

Маргарин или масло? Като цяло още преди време лумна голямата антимаргарин вълна, която в крайна сметка се оказа доста полезна. Тъй като от край време се знае, че в маргарините има толкова много неща, които не трябва да са там, и ние у дома ги загледахме с малко съмнение.

От друга страна маслото е естествен продукт. Натурален и придава толкова по-прекрасен вкус и аромат на хапването. У дома рязко спряхме да използваме маргарин и започнахме да купуваме маслото на Лакрима. Честно казано – хареса ни заради опаковката. А после се влюбихме и във вкуса.

shortcutСещате ли за онова анимационно филмче „Рататуи”. Разказва се за плъх готвач. Накрая пухкавият герой готви това уникално френско ястие на Антон Его и само с една хапка го връща в детството му. Дегустаторът Его си спомня как майка му е приготвяла същата гозба с много любов. Е, аз се почувствах точно така. Сякаш се пренесох в къщата на баба ми, в детството, когато ми приготвяше топла питка и поставяше отгоре бучка масло. Вкусът и до днес изпълва сетивата ми. И така преоткрихме маслото. А и да ви кажа у дома никога не сме имали толкова хъс да приготвяме палачинки, бухти или кифлички!!!

BUTTER-lacrimaА детето, дето никога не е яло прост хляб, го гледам тая сутрин си взе филия, препече я и я намаза с масло. Малко нескопосано, но стана добре. После заръфа филията просто така – без нищо друго. Е как да не седна пред компютъра да споделя впечатления като една случайно попаднала на мястото на събитието майка и домакиня, която примигваше изненадано няколко минути.

И тъй като сме доволни от съответния продукт – мисля да купя и да пробвам и сиренето и кашкавала на Лакрима. Сега гледам, че има и кисело мляко – ами може и него. Макар, че на мляко сме капризни у дома, и освен ако не е с плодове не го признаваме. Обаче ми се струва, че след като на маслото му провървя и с това ще стане така.

Маслото си е масло, когато е от Лакрима
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.