Модата по света и у нас

Fashion-Ad-1-MidtownМодата никога не е била само суета, подклаждана от това да се водиш по тенденциите и да бъдеш забележим в обществото. Модата е много повече от това – тя е освен всичко индивидуалност, красота, стил, изисканост, автентичност, усет и много други.

Затова не са ми приятни хората, които я приемат толкова просто и дори я отричат. Аз самата съм се занимавала с мода за кратко, а имам и близка приятелка, която работеше преди десетина години в известната тогава агенция „Джей Моделс“, която за съжаление спря дейността си малко след това. Поради това от моя и от нейния опит зная, в какво точно се изразява модата, съответно и модния бизнес – макар двете да не са едно и също, защото както знаете, не всяка идея е с времето си и може да бъде превърната в пари, но това не означава, че не бива да се осъществи.

На Запад изобщо не са със същото закоравяло мислене като у нас. Преди две години, когато имах възможността да отида на гости на мой близък в Милано и да посетя едно модно ревю, останах повече от очарована от начина, по който модата в този град е вплетена с целия му живот – всичко е не само красиво, но и стилно, и изискано, а дамите от по-висока класа си личат от километри – не толкова по „марката“, която носят, а по неустоимото излъчване – просто не можеш да не вторачиш поглед и като жена – поне да изследваш избора на дрехи и аксесоари на една дама, за която повечето мъже мечтаят, и на която повечето жени – завиждат.

А какво е вашето мнение за модата?

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.