Може ли лятното запознанство да промени живота ви

Здравейте, приятели! Зад прозореца грее слънце, настроението ни е изключително, усещането е, че лятото вече е пристигнало.  И е почти така. Много скоро ще започнем да стягаме куфари и сакове, за да тръгнем към различни кътчета на страната или на света, там ще срещнем много нови хора. С някои от тях ще създадем по-дълбока връзка, с други по-краткотрайна и повърхностна. Така или иначе, всички хора, които са необвързани, като че ли товарят лятото и летните приключения с големи очаквания за нещо ново и приятно в личния си живот.

lyatnoЗатова дайте да помислим заедно върху заглавието, защото топлите месеци, морето, курортите наистина често ни поставят в подобна ситуация. И нерядко се случва, че съвсем случайна среща, която нито сме планирали, нито сме очаквали, може да ни изстреля в една съвсем нова житейска орбита.

Често го казвам, включително и тук, на страницата на блога си, че съвсем случайни неща в живота няма. И че всяко нещо, което ни се случва, или пък всеки избор, който направим, носи след себе си определени последици и в същото време има своя предистория.

Това се отнася и за случайните запознанства.

Разбира се, през лятото всички ние сме по-фриволно настроени. Особено когато сме на почивка и на места, където никой не ни познава. Това съвсем естествено създава предпоставки да се отпуснем, да бъдем по-освободени, да установяваме по-лесно контакти и запознанства с представителите на отсрещния пол. Дали обаче те могат да прераснат в нещо повече. Личното ми мнение, че това много рядко се случва. Не за друго, а защото самият контекст на случващото носи лековатостта и безгрижието на лятото.

Е, разбира се, има изключения от това правило. И тези изключения аз слагам в графата на неслучайните случайности. Има хора, които просто са родени един за друг и няма никакво значение как и къде точно са се срещнали. И защо да не е точно това лято. Защо пък не и да сте вие!? 🙂

 

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.