Можем ли да купим любовта?

kupimТия дни станах пряк свидетел на сценка, за която само съм чела по вестници, форуми и сайтове. Мой познат (не особено близък), с добри финансови възможности, се раздели с момиче, с което имаше връзка, не по-дълга от шест-седем месеца и й отне всички придобивки, които й беше осигурил по време на връзката – кола, телефон, карта с платени минути и всичко, което може да осигури един човек с възможности. Точно по начина, по който сме чували, че го правят мутрите.

Не знам каква е причината за това да се разделят. Не мисля, че има значение за тезата, която смятам да защитавам. Да, възможно е момичето да го е наранило много, може дори да я е хванал в изневяра, абе с две думи вината да е нейна. Само че на мен не ми е интересен този въпрос, а това, дали наистина хората с дебели портфейли си мислят, че и любовта може да се купува. С подаръци, материална помощ или каквото са решили. Очевидно не може. А ако може – то не е за дълго. Защото винаги ще се намери някой по-красив във финансово отношение от теб, който ще качи мизата.

Затова, един съвет, към мъжете, които са решили да подаряват – правете го не за да спечелите нещо, което иначе не бихме могли да имате. И даже и да го направите заради това, ни си го вземайте, когато купеното си тръгне. Грозно е и говори много зле за вас. А пък към дамите, но само към тези, които гледат на отношенията си с отсрещния пол като на искрена и дълбока емоция – не приемайте грандиозни материални жестове в началото на връзката, когато още не сте сигурни дали наистина са от сърце и не целят единствено да ви впечатлят и спечелят. Така няма да изпаднете в ситуация, в която ви причакват, за да ви вземат ключа от колата, смартфона или бижутата, които са ви подарили.

 

Можем ли да купим любовта?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.