Най-големите предизвикателства в една връзка

Може би като всяка жена и аз неведнъж съм се чудила кои са онези неща, които се оказват пагубни в отношенията между двама души. Как се случва така, че уж имаме мъж и жена, които много се обичат, а в крайна сметка се разделят. Кои са спънките, които не успяват да преодолеят и защо?

В течение на времето успях да натрупам известни впечатления. Споделям ви част от тях:

  1. Дистанцията или т.нар. връзка от разстояние – Наблюдава се при по-млади двойки, в които един от двамата желае да учи в друг град или му се ходи на бригада през лятото. Може да се появят сходни проблеми и при двойки, в които едната половинка има по-голямо желание и възможност да пътува, а другият е по-ангажиран професионално. Или пък бива изпращан някъде на командировка. Най-важното в такива ситуации е да направите всичко възможно да останете заедно и да се виждате възможно по-често. Връзките от разстояние или ще направят чувствата ви още по-силни, или ще ги разрушат. За някои е достатъчно да прекарват и само уикенда заедно, докато за други – не. Пробвайте и ако истински държите един на друг, не се отказвайте.
  2. Поява на първо бебе – това също е нещо прекрасно, което или ще ви сплоти като семейство, или семейството ви ще се разпадне. Малкото човече ще изисква непрестанни грижи и внимание, което респективно означава, че отношенията между мама и тати ще се променят. Без барове до късно през нощта, без купонясване с приятели и т.н. Между другото много често и на подсъзнателно ниво татковците ревнуват от бебето, защото вече не са център на вселената за своята любима.shutterstock_259627334-e1449093233113
  3. Прекомерна ревност – ревността е много странно нещо. Някои хора въобще не ревнуват и не обичат да ревнуват тях самите. Други са страшно чувствителни в тази насока и смятат, че ако към тях не се държат по същия начин, то половинката им не ги обича достатъчно. В най-честите случаи обаче ревността бива повод за спорове и кавги. Ако не се изясните навреме и единият от вас не промени държанието си, то има огромна възможност отношенията ви да се разпаднат.
  4. Липса на комуникация – да си във връзка не е лесно, особено ако дълго време преди това си бил single. За да имате бъдеще заедно, трябва да комуникирате. Да говорите как е минал деня ви, да споделяте вижданията си за живота, постепенно да градите плановете си заедно и т.н. А не в един момент да се окаже, че петък вечер излизате, но единият отива на едно място, а другият на друго. И това сработва при някои двойки, но не много за дълго.
  5. Липса на доверие – доверието е нещо, което се гради изключително трудно, а може да го изгубите за част от секундата. Единственият ми съвет е още в началото да изясните помежду си колко е важно взаимното доверие и кои постъпки на другия не бихте могли да простите.

Това е от мен. Вие какво мислите по въпроса?

Най-големите предизвикателства в една връзка
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.