Направи си сам… какаов чай

Обичам хубавата храна и често обичам да експериментирам в тази насока. Не съм изявен кулинар, но върша всичко с много любов.

Затова днес ще ви кажа как сами да си направите вкусен какаов чай. Аз лично го пия и топъл, и студен, а понякога замествам обедното си кафе с него. Действа стимулиращо, активизиращо и зареждащо. Трябват ви:

какови зърна

канела на прах

изсушен джинджифил

Канелата и джиндфилът се намират лесно. Във вид на подправка ги продават в почти всеки магазин. Ако желаете обаче, може сами да си изсушите джинжифил, както и да използвате клечка канела в чая си. Какаовите зърна ще намерите в био магазините или био щандовете на големите хипермаркети. Не са от най-евтините продукти на пазара, но на вас ще ви трябва съвсем малко количество. Може да си вземете само 20 гр., стига да ви продадат толкова.

За чая ви трябват шушулките на какаовите зърна, но може също да опитате да смачкате 2-3 цели зърна (аз лично не съм го правила). Към тях прибавете щипка канела и щипка джинджър. Всеки човек има различни предпочитания за вкуса, така че с повече опити, ще уцелите предпочитаното от вас съотношение. Сместа се изсипва в специална цедка за чай и се запарва за 5 мин. По желание добавете мед или захар, въпреки че аз винаги пия чая си чист. Така усещам вкуса му на 100%.

Обожавам да пия тази какаова напитка, докато си чета книга или релаксирам у дома. Пробвайте и вие. Есента е идеалният сезон за ароматна чаша чай.

Решила съм скоро да си изсуша сама портокалови кори и да опитам рецептата, като добавя малко от тях. А вие как бихте модифицирали своя какаов чай? Може би ще го направите с мляко вместо с вода?

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.