Не оставам без млечен шоколад в дамската си чанта

Жените като цяло сме по-податливи на сладки изкушения в сравнение с мъжете. Огледайте се, замислете се и сами ще установите този факт. Ние пием кафето и чая си с повече захар. Почти винаги крием по нещо шоколадово в шкафа под бюрото. Ако излезем с приятелка и седнем в кафене, често си поръчваме я тортичка, я пастичка.

il_340x270.596238589_srswИ аз го правя. Освен това винаги си нося полуизяден шоколад в чантата за спешни случаи, както се казва. Любимият ми е един млечен шоколад с трюфели. Има страхотен какаово-лешников пълнеж, който само с 1-2 парченца засища глада ми за сладко. Ако не сте го пробвали, препоръчвам да опитате.

Но честно казано аз имам и други причини да не оставам без шоколад, който да ми е на една ръка разстояние. Особено сега, когато наближават топлите дни, усещам, че по-често ми пада кръвното. Аз по принцип съм с по-ниско и в момента, в който усетя, че леко ми премалява, веднага прибягвам към шоколадовите запаси в чантата си. Пък и на всички жени ни е познато онова време от месеца, когато за парченце шоколад сме готови да обърнем света с главата надолу. За доброто на хората около нас е да имаме непрестанен достъп до каквито и да е десерти именно през тези няколко дни.

За финал на темата за шоколада искам да ви споделя и една история, да се посмеете малко на мой гръб. Веднъж си бях купила млечен шоколад от един от магазините, в които пазарувам горе-долу редовно. По стар навик го прибрах в чантата си и добре че на следващия ден на работа се подадох на изкушението да хапна няколко парченца от него. След работа пак трябваше на купя разни неща и влязох в същия магазин. На излизане оттам, не щеш ли, се разпищя алармата. Много се стреснах, а охраната веднага се насочи към мен. Помоли ме да си отворя чантата и там гледа – шоколад. Оказа се, че в същия този магазин слагали чипове на продуктите си и по този начин се предпазвали от кражби. Ходи, обяснявай сега, че си го купил вчера и си напълно невинен за провинението, в което те обвиняват. Единственото, което ме спаси, беше фактът, че вече бях яла от съответния шоколад и нямаше изряден вид. В крайна сметка ме пуснаха да си ходя, но такъв срам обрах, че до днес не съм влизала нито веднъж да пазарувам в същия магазин.

Не оставам без млечен шоколад в дамската си чанта
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.