Негативният образ на самотния човек

Здравейте, приятели! И друг път съм споменавала, че когато имам свободно време, много обичам да се разхождам из социалните мрежи, да разглеждам страниците на непознати  за мен хора. Много рядко, да не кажа никога, го правя с цел да създам нови приятелства и контакти, а по-скоро, за да улавям нови теми за блога си.

lonelyИ ми се иска днес да поговорим за негативния образ, който много често си създават самотните хора. Много често те си поставят странни и мрачни снимки, често придружени и с подобни коментари. Почти постоянно постват на стената си цитати за несподелената любов и такива, които могат да бъдат разчетени като прикрити реплики към бивш или настоящ обект на несподелените им чувства. Е, кажете ми, може ли при това положение да се надявате, че отношението на човека, към когото изпитвате симпатия и изпращате неадресираните си послания, ще се измени. Или че благодарение на подобни снимки при вас ще се появят нови, сериозни отношения!?

Аз, мисля, че не само няма да се случи, но е много вероятно и сегашните ви приятели да не останат във възторг от това.

Подобно поведение не само не привлича, то дори отблъсква хората. Излагайки на показ плачевното си душевно състояние, вие изграждате пред себе си дебела стена от неразбиране. Защото, нека не се лъжем, повечето хора се стремят към позитивизъм и положителни емоции, тъй като така или иначе негативизмът се лее в изобилие в живота и ако и приятелите им го подсилват, това няма как да им харесва.

Затова, ако вие сте самотен и искате да промените това, запомнете: необходимо е да промените спешно своето отношение към живота, да престанете да търсите потвърждение на отрицателните си емоции, негативни нагласи и разочарования във всичко, което ви заобикаля – книги, филми, музика и различни философски цитати. Като начало можете просто да започнете да се усмихвате повече – това ще е достатъчно добър сигнал за възможни промени в живота ви.

 

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.