Нужно ли е да си играем в любовта?

Здравейте, романтици! Днешната тема е за това, трябва ли да си играем с чувствата на отсрещната страна, ако самите ние нямаме сериозни намерения или пък не сме сигурни в чувствата си към човека, който е привлечен от нас и ни го показва по всевъзможни начини.

loveПреди дни приятел потърси помощ от мен – да му помогна да погледне по-обективно на нещата, които се случват във връзката му с едно момиче. Най-общо казано, момичето си правело постоянни експерименти с него и с чувствата му, скачала от едната крайност в другата без видима причина, в момента, в който той логично се отдръпвал заради тази й непостоянност и противоречиви сигнали, тя пък тръгвала в настъпление и заявявала претенции. И обратно, когато той, подлъган за пореден път, давал воля на чувствата и емоциите си, тя рязко, дори грубо, се отдръпвала, изчезвала за дни и контактът с нея бил напълно невъзможен.

От женска гледна точка му дадох възможно най-логичното обяснение – става въпрос за така наречената игра на котка и мишка, която доста жени практикуват по различни причини. За да бъдем обективни – доста мъже също го правят. При това без каквито и да е сериозни намерения.

За съжаление днес доста и мъже, и дами се научиха да използват емоциите на човека, който изпитва искрени и чисти емоции към тях, единствено в своя полза. Когато им е скучно, самотно или просто няма какво да правят, когато искат да се почувстват значими, звънят на “будалата”, влюбен/а в тях, за да се повеселят, да се отпуснат, като цяло да прекарат добре времето си. Нерядко в такива моменти хвърлят неискрени ласкави думи и признания, дават надежди. После като правило – следва отдръпване, кавга или обида без сериозна причина. И така повтарящи се периоди.

Небъдна е такава връзка и колкото по-рано го осъзнае използваният партньор, толкова по-добре за него. И ако трябва да отговоря на въпроса в заглавието – не, не е нужно, не е честно, дори е отвратително, но на някои хора просто им харесва да си играят с хората. Лошата новина за тях е, че в любовта често ролите се сменят.

 

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.