Няколко фитнес заблуди, за които да внимаваш

Макар студеното, дъждовно и изненадващо снежно време през март все пак усещаме, че пролетта наближава. Готова съм да се хвана на бас, че на пръстите на едната ръка се броят оставащите седмици, докато не започнем пак да слагаме тениски с леко връхно сако. Ще видите, че все по-често ще започнем да се радваме на топли и слънчеви дни и именно заради тях се чувствам длъжна да ви предупредя за няколко фитнес заблуди, за които да внимавате. Все пак не искаме да развалим фигурата си точно сега, нали 😉

Young woman doing sport in gymПървото и най-важно, което дамите ми се ще да запомнят, е, че с гладуване не се отслабва! Гладуването и храненето по един или два пъти на ден кара тялото ви да преминава в т.нар. “режим на оцеляване”. Започва да трупа запаси, защото се създава усещането, че храната е дефицитна. Освен това забавяте метаболизма си…

Необходимо е… да хапвате по няколко пъти на ден по малко и хранително. В последно време се популяризира дори теорията, че няма значение дали ядете след 18, 19 или 20 ч. стига приетите калории през деня да не надвишават препоръчителния ви хранителен прием. Просто е хубаво да дадете на тялото си два до три часа време за храносмилане преди да заспите. Най-добре е също да следете приетите калории, но имайте предвид, че не всички калории са еднакви. Не може да сравнявате хранителната стойност на една ябълка с тази на шоколадова вафла.

Освен това… не можете да отслабнете само в една област. Колкото и коремни преси да правите, няма да се вталите само в областта на корема. Свалянето на килограми и оформянето на тялото е строго индивидуално, никога не става само на ръцете, само на краката и т.н. И още нещо – няма диета, която да е универсална за всички.

Не забравяйте също, че… трябва да тренирате цялото си тяло. И жените, и мъжете имаме идентична мускулатура, затова и двата пола трябва да правят както силови, така и кардио упражнения. Не се притеснявайте, дами – за да оформите плочки и бицепси са необходими десетки часове във фитнеса, както и хормонални добавки. Вдигайте си тежести спокойно. Колкото и сила да добиете, няма да заприличате на мъж.

Няколко фитнес заблуди, за които да внимаваш
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.