Нямам личен живот. Какво да правя?

Здравейте, приятели! Днес ми се иска пак да се върнем на темата за самотата и да се опитаме да отговорим на въпроса, какво трябва да предприемат хората, които по една или друга причина нямат личен живот. Когато хората искат да намерят втората си половина, но в същото време до такава степен са свикнали с начина, по който живеят, че не желаят да променят нищо в него.

И за да съм максимално полезна, направо към съветите и отговорите.

На първо време трябва да намерите и да откроите основната причина за това да не можете да срещнете и задържите любим човек – външност, маниери, вредни привички, лош характер. А след това да набележите съвсем конкретни стъпки, с които да започнете да работите върху нещата, които не ви достигат.

sam

По правило, на повечето самотни хора им липсва решителност. Попитайте произволен брой двойки и ще се удивите колко еднакви са начините, по които са се запознали и сближили. И в това няма нищо неестествено – банални ежедневни истории: случайни срещи, запознанство, разговор и решение да продължат заедно. Но за тези простички наглед неща се иска човек да прояви здравословна доза решителност и инициативност.

Друго, по което хората без половинки си приличат, е това, че не обичат особено да се напрягат, да полагат специални усилия. Обикновено си мислят, без значение дали е в мъжки, или в женски род: Аз съм толкова хубава, умна, горда, никога няма да направя първата крачка. И не я правят.

Затова най-добрият съвет, който може да се даде на хора без личен живот, е: Бъдете дейни и решителни. Не стойте в къщи, ходете по места, които предлагат възможности за социални контакти – екскурзии, клубове, културни мероприятия. Никога не се знае кога човекът, с който ви е запознал приятел на подобно място, ще се превърне в нещо повече за вас. Единственото сигурно е, че ако си стоите само вкъщи, няма как да ви се случи каквото и да е.

Нямам личен живот. Какво да правя?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.