Омръзна ли ви хобито на любимия човек?

hobbyЗдравейте, приятели! Макар март да ни посреща малко негостоприемно, истината е, че пролетта дойде и няма връщане назад. Със затоплянето на времето много от нас ще се активизират, ще подновят любимите си занимания, свързани със спорт, риболов или нещо друго. Е, със сигурност няма по-подходящ момент от този да поставим днешната тема. Какво да правим, ако са ни омръзнали нещата, на които отделя време любимият ни човек, а пък нямаме желание да участваме в спорове и да правим скандали по този повод, но ни е и невъзможно да се примирим с начина, по който стоят нещата в момента?

В живота е често срещана ситуацията, в която мъжът започва да отделя прекалено много време на любимите си занимания, вместо да го използва, за да го прекара със семейството си или с половинката си. Например лов, риболов или пък съвременните компютърни онлайн игри. Много често заради това възникват стресови ситуации, отношенията между партньорите се влошават трайно.

Да се борим с това с уговорки, заплахи или шантажи, е на практика безполезно занимание. Дори и партньорът ви да се съгласи с вас – то ще е за кратък период от време и после нещата ще си продължат по стария начин. А не е изключено след това да започне да ви засипва с обвинения, че сте го отклонили от нещата, които обича

Понякога спокойните и аргументирани разговори помагат. Но как спокойно и най-важното резултатно може да обясниш на един мъж, че не е нормално три дни да липсва от къщи, за да лови риба примерно. Обикновено не става.

Затова пробвайте с тактика – опитайте се незабележимо и ненатрапчиво да вкарате ентусиазма му в едно по-спокойно и устройващо ви русло. Например в някаква работа, свързана с дома или възпитанието на децата, в краен случай някакво друго хоби, което няма да краде толкова от времето му за вас и с което ще се чувствате по-спокойна. Но задължително по околни пътища и внимателно. Разкрие ли намеренията ви, ще го приеме като заплаха към свободата си. А когато някой заплашва свободата на един представител на силния пол, последиците са непредвидими и почти винаги не особено приятни.

 

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.