Отрова от син скорпион – вече и у нас

В средата на октомври за България бе представен един дългоочакван кубински медикамент, който ще помогне на онкоболните у нас – лекарството се нарича Видатокс и съдържа отрова от син скорпион – доказало се като мощно допълнително средство за лечение на рак.

Елена Банова

Видатокс ще се внася и продава от фирма към фондация Неогенезис, която от години се занимава с помощ за онкоболни. Презентацията на новия медикамент се е състояла в кубинското посолство, в присъствието на посланика Н. Пр. Тересита Капоте, председателят на „Неогенезис“ – Елена Банова, издателят Светльо Кантарджиев, много медици и онкоболни.

Видатокс се произвежда от кубинската фармацевтична компания Лабиофам, чиито директор е племенникът на Фидел Кастро  – д-р Хосе Антонио Фрага Кастро. Синият скорпион, чиято отрова се използва за лечебния препарат, вирее единствено в Куба и доскоро хиляди от цял свят, между които и много българи, са се стичали към островната държава, за да се сдобият с лекарството, което може да спаси живота им.

Аз също имах близък, който боледува от рак и за съжаление, въпреки всички опити, не успя да се пребори с коварната болест. Знам какво е да загубиш скъп човек прекалено рано и се надявам, че с това ново лекарство, нещата поне малко ще се променят. Според интервю на лекарите, представили лекарството у нас във в. Уикенд – ако не успее да премахне раковото образувание, то може поне да увеличи живота на болния, или ако е в последен стадий – да намали болките му и да подобри качеството му на живот.

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.