Помагайте си…

Ако има едно нещо на този свят, което със сигурност сближава хората, то това е взаимната помощ. Винаги е хубаво да знаете, че разполагате с чуждо рамо, на което да се опрете и да поплачете спокойно. Има някого, към когото да се обърнете за помощ и който няма да ви обърне гръб. До вас е човек, чиято подкрепа не е нужно да търсите, защото той сам ви я дава…

tumblr_nmr35u2mz21tyl39to1_500Когато двама души си помагат взаимно, това неимоверно ги сближава. Оказвайте си помощ дори за малки и дребни неща и ще видите, че положителния краен резултат няма да закъснее.

Ако сте част от двойка, може например единият от вас да буди другия сутрин, за да не закъснее първият за работа или важен ангажимент. Може и да си разделяте домакинските задължения при готвене, сервиране, домакински работи и т.н. Споделяйте си и за затруднения на работа, търсите решение заедно. Разхождайте кучето на приятел, вземете дрехи от химическото, учете заедно за изпити и т.н.

Малките ежедневни ангажименти, които отмятате един за друг, са важни. Те показват, че държите на взаимоотношенията си, не сте си безразлични и искате човекът до вас да ви вярва и да ви се доверява. Този тип връзка се изгражда в течение на времето и никога не става отведнъж. За сметка на това обаче е толкова хубаво, когато най-накрая се получи.

Взаимната помощ е добродетел, към която трябва винаги да се стремим. Важно е да я указваме не само на най-близките си, но и на други хора от нашето обкръжение – приятели, семейство, колеги и т.н.

В тази история не е важно количествота, а качеството на подкрепата, която оказваме, и желанието, с което го правим.

Помагайте си…
Rate this post

Google+ Comments

  1. Anna says:

    Аз само да добавя, че една в една двойка не бива да присъстват неща от сорта – аз ще направя това, а ти как ще ми върнеш услугата. не харесвам думата “задължение”, нещата трябва да се случват по естествен начин.

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.