Пречка ли са различните културни модели за успешна връзка

Здравейте, приятели романтици! Краят на годината вече чука на вратата ни и няма време за губене с дълги уводи към темата. Затова направо ви отговарям – пречат. И веднага подкрепям категоричното си твърдение с пример от живота. Така де, както е казал класикът: теорията, драги мой, е сива, зелено е дървото на живота.

prechkaМой приятел преди дни, по късни доби, ми проплака по скайп за пореден неуспешен опит да закрепи връзката си с момиче, с което поддържат някакви отношения от около пет-шест месеца.

Тя, запалена планинарка, любителка на всякакви изживявания, свързани с природата, на битническия начин на живот, абе с една дума – хипи.

Той – коренно различен. Домошар, както се казва. Обича си домашния уют и комфорт, да си чете книжки, да гледа телевизия и всякакви други неща, които може да вършиш на спокойствие у дома.

И логично не му се иска да си наруши създадения, а и най-вече харесвания модел на живот и да тръгне по неугледни, по думите му хижи, и да спи по палатки. Тя пък болезнено се страхува от това, да се закрепости в апартамента, да и отнемат свободата.

Че има тръпка и чувства между двамата, явно има. Но както се вижда, очевидно не толкова голяма, че да успеят да постигнат съгласие и хармония в това отношение. И всичките им планове – даже и за най-далечното бъдеще – преминават през дълги и изтощителни дебати и уговорки.

Поиска ми съвет. Когато виждаш, че има чувства, трудно може да отсечеш. Не го и направих. Но пък в блога ми мога да кажа какво мисля по темата.

Въпрос на време е – при това не много дълго – тя да срещне сродната си душа по планинските пътеки, а той своята – някъде по неговите си пътечки. И двамата ще си я продължат хармонично и пълноценно, с човек, който не прави сериозни компромиси със собствените си виждания за живота само за да угоди на другия. Ами това е.

 

Пречка ли са различните културни модели за успешна връзка
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.