Преместването на нашия дом

aparatamentaЧовек и добре да живее, все някога му се налага да се премести. При нас този път е по добър повод – решихме да си вземем жилище на изплащане и да спрем най-накрая да живеем на квартира. Изчислихме, че ще ни излиза дори малко по-евтино от сегашния ни наем, малко по-обвързващо е, но вече сме достатънчо зрели и май няма къде да ходим 🙂

Новият ни дом е хубав и тих квартал, тристаен, нуждаеше се само от съвсем лек ремонт за освежаване, който направихме веднага щом от банката ни отпуснаха парите и го купихме. И дойде време за следващия етап – преместването. Ей това е едно много, много тежко занимание, ако няма кой да те посъветва как да си организираш нещата и всичко да мине наред. Затова проучихме внимателно нещата и си избрахме хамали с дългогодишен опит, които знаят какво вършат и кой е най-оптималния начин за работата. Дойдоха на оглед вкъщи и ми дадоха малко съвети кое-как да опаковам, а от тях си закупих и нужните материали за опаковане – кашони, тиксо, амбалажна хартия и други.

В уречения ден и час – събота наобед – вече бяхме готови с опаковането на всичко и когато хамалите дойдоха, двама от тях се заеха да товарят, а други двама – да демонтират гардероба и леглото. Новият ми дом е на по-малко от 3км. от стария, така че превозът не отне много време. Сравнително бързо хамалите разтовариха нещата ни и ги качиха в апартамента, като предварително по тяхна заръка бяхме надписали кашоните с кой-какво съдържа и в коя стая да се постави.

Преместването мина много гладко, благодарение на нашите носачи от “Къщата Беглец” бяхме им много благодарни и им оставихме бакшиш да се почерпят за добре свършената работа.  На нас остана само по-тежката задача по разопаковането и подреждането на новия ни дом, заради което дори се наложи да си взема ден отпуск. В това все пак имаше и известна доза удоволствие, тъй като вече знам, че това е моят собствен дом и си подреждах нещата както ще са ми приятни. Вече приключихме с работата и сега само се радвам на новия ни апартамент.

Преместването на нашия дом
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.