Публично и тясно

Прави ли ви впечатление, че все повече обществени места стават все по-тесни. Дори да се разрастват като площи, хората се увеличават непропорционално много и създават обратната илюзия.

Какво имам предвид?

79768905Качва ли ли сте се на градски транспорт в голям град? Аз съм била в София например и трябва да ви кажа, че колкото и да са големи автобусите там, винаги имаш усещането, че е прекалено тясно. В пиковете часове може да ви се наложи да изчакате няколко рейса да минат, докато се освободи място да се качите въобще. След това ви предстои да усетите “удоволствието” да се возите като сардини в консерва.

Не става дума само за градския транспорт обаче. Големите хипермаркети също се пълнят много бързо. Само да дойде някой празника или да стане 7 вечерта и има да се блъскате с количката сред тълпата. И на касата след това няма да ви се размине да чакате още малко. И като равносметка… се бавите поне час, за да купите малко храна.

Ами пейките в парка? Идете следобед например и ще има да си обикаляте с надеждата да намерите някоя свободна. Ако сте повече хора, ще се въртите в кръг още по-дълго в търсене на две свободни една до друга. Успех…

След тези няколко примера успях ли да ви убедя, че подобни места, колкото и да са големи, винаги са тесни? Надявам се, че да.

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.