Силни или слаби жени…

Здравейте, приятели на романтиката и любовните теми. Предлагам днес да поговорим за женския характер и за това, кои дами са по-привлекателни за мъжете.

Широко разпространено (не без реални основания в действителността) е виждането, че в отношенията си с партньора жената трябва да бъде слаба и беззащитна, така, че той да се чувства длъжен да й помага и да я защитава. Това му е нужно, за да може той да се почувства значим за своята втора половинка и глава на семейството или на двойката.

jeni

За съжаление много от представителките на нежния пол не разбират тази мъжка необходимост за постоянно доказване, за поемане на водещата роля, за излъчване на сила. И смятат, че е изключително важно да покажат колко твърд характер притежават, какъв тежък командирски тон могат да изкарат и въобще как идеално се справят сами, че не само нямат нужда от помощ, но и самите те могат да държат семейното кормило уверено и успешно. Никой обаче не обича да му диктуват или да се усеща не толкова значителен, колкото му се иска – още по-малко мъжете.

Разбира се, това съвсем не значи, че дамите трябва да изглеждат угнетени, да нямат собствено мнение. Не, просто умните жени разбират кога трябва да трябва да покажат своя вътрешен свят и възпитание, без значение какви точно са те, и кога не е редно да го правят. Кога трябва да заглушат своето его, за да нахранят мъжкото – то от това живее.

Разбира се, и тук няма универсални правила. В този смисъл всеки съвет би бил непълноценен. Все пак хората са различни, вкусовете – също. Едни са привлечени от тихи и спокойни момичета, други обратното – енергични, активни и решителни.

Така че най-добрата тактика е да се решава в движение. И умните момичета го правят. 🙂

 

Силни или слаби жени…
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.