Скритата камера невинаги забавлява…

Когато чуете словосъчетанието “скрита камера” най-вероятно в съзнанието ви изплуват комични сцени, в които хора биват поставяни в неловки ситуации, а публиката “гледа сеир” и се залива от смях.

Обаче скритата камера невинаги забавлява…

skrita_kamera2

Най-популярната в света мрежа за видеосподеляне, Youtube, изобилства от кадри, заснети с техника за видеонаблюдение, които разкриват най-първични и отблъскващи човешки страсти… Бавачки, насилващи бебета, своеволия в болнични заведения, сексуален тормоз в домове за психично болни… списъкът е дълъг.

skrita_kamera1

Моя приятелка от университета например ми се оплака, че именно благодарение на устройство за видеонаблюдение, закупено от E-COMMERCE GROUP Ltd., разкрила колко безхаберни грижи се полагат за неподвижната й майка, която на всичкото отгоре страда от множествена склероза, така че трудно може да преразкаже и възпроизведе как е минал денят й.

Моята приятелка имала съмнения, че възрастната жена не е обгрижвана подобаващо, защото внезапно започнала да губи килограми. Малка камера била инсталирана в декоративен свещник на секцията и запечатала сцени, на които се вижда как болногледачката не влиза в стаята с часове, а когато е там, движенията й са груби и агресивни, сякаш се разпорежда с парцалива кукла.

Изводът, драги читатели: внимавайте кой се грижи за най-близките ви, винаги имайте едно наум, когато чужд човек влезе у дома, не подценявайте малките (големи) скрити камери.

Скритата камера невинаги забавлява…
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.