Следпразнична депресия

Серията от зимни празници е зашеметяваща. И то буквално. През един доста дълъг период от време се събираме с изключително много хора, близки и  приятели, които са се завърнали от чужбина, роднини от други градове. Като цяло графикът ни е изключително пълен и изпълнен с положителни емоции, че когато това приключи и трябва да се върнем отново на работа и да влезем в ежедневния си коловоз, рязко ни хваща следпразнична депресия.

Студеното време и бързоскриващото се слънце (ако въобще има такова), не допринасят нещата да се подобрят. Точно обратното – спомагат за това да искаме да сме на топло, завити до любимите хора, с които да си разказваме забавни истории или да обсъждаме интересни теми.

Моят съвет за справяне с това състояние е не да го приемате като спад в настроението, а отделено време за вас самите. Да, по време на празниците сте били заобиколени постоянно с хора и със сигурност това ви е изморило, независимо колко добре сте се чувствали през този период.

Приемете, че влизането в нормалното ви ежедневие е просто време за вас. В което ще правите нещо интересно, което сте избрали да ви бъде професия, а като се приберете у дома, ще се насладите на тишината и спокойствието.

Какво по-хубаво от това, нали?

Все пак от всяка ситуация може да се извлече позитив и ви съветвам да намерите вашия в това си настроение. Може пък да ви е от полза!

Следпразнична депресия
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.