Спомен от лятната ми почивка в Слънчев бряг

Липсва ли ви лятото? На мен, да…  Иска ми се пак да пече жарко слънце, да нося летни рокли и късите панталонки. Колкото повече подобни мисли се застояват в главата ми, толкова по-често си спомням за късно юлската ми отпуска. Прекарах я в Слънчев бряг и я съчетах със слънце, море и непрестанни забавления. Това е мястото, на което обичам да ходя през лятото, за да се насладя на морския бриз и нощния живот.

Сигурно знаете, че Слънчев бряг е най-големият курорт на българското Черноморие. Разположен е в залив с формата на полумесец и има дълга 6 км. плажна ивица. На север от него се намира Свети Влас, а на юг вече почти се е сраснал с Несебър. Курортът е магнит за туристите – тук може да се чуе всякаква чуждестранна реч. Любимо почивно място е за англичани и руснаци.

Изборът на хотели в Слънчев бряг също е изключително голям. Има над 200 хотела само в резервация.ком. Последния път аз се спрях на хотел Азуро, който се намира на 60 метра от плажа и е сравнително близо до центъра. Хотелът е с голям басейн, който така и не пробвах, защото съм почитател на морските вълни и ситния жълт пясък. Затова ми хареса, че стаята ми беше с изглед към морето, просторна и чиста. Останах доволна от обслужването, а персоналът беше изключително мил.

Slanchev brqg

Компания ми правиха още няколко приятели, които обаче отседнаха в други хотели в Слънчев бряг. В крайна сметка се събрахме голяма група и си изкарахме весело на почивката. Прекарвахме по цял ден на плажа под парещите слънчеви лъчи и се разхлаждахме в морската вода. Разбрахме, че преди да пристигнем, е имало доста водорасли, но сега нямаше и можахме да се насладим на морето на 100%.

Едно от любимите ми места в този курорт е крайбрежната улица, по която са разположени едни от най-големите хотели в Слънчев бряг. Обичам да се разхождам там, защото се любувам хем на морето от едната страна, хем на красивите постройки от другата. Понеже и други хора явно имат моя навик да се разхождат, улиците са винаги оживени и с постоянен човекопоток. И заведения в Слънчев бряг има много, като всички се радват на голяма посещаемост. Барове, дискотеки, кафенета, ресторанти, пицарии – тук има кой каквото си поиска.

Ние си харесахме ресторант Djanni. Там не веднъж си хапвахме вкусно в прекрасна обстановка. Винаги е пълно и трябва да се чака за маса, но тази малка пречка не ни отказа нито веднъж, защото знаехме, че си заслужава. В Djanni са обърнали внимание и на най-малкия детайл, така че гостите да останат доволни. Хареса ни също ресторант-барбекю Кариби – там опитахме вкусни месни и зеленчукови шишове. А понякога просто си взимахме хапване на крак и се наслаждавахме на прохладните вечери край морето… Разходките са истинско удоволствие, когато слънцето залезе и се появят звездите.

След вечеря често се озовавахме в някой бар – да послушаме музика и да потанцуваме, нали се сещате. С приятелите ми например станахме редовни посетители на клуб Oxygen, защото стилът на музиката там е диско и R&B.

Сутрин от терасата на хотела ми с удоволствие се наслаждавах на разкриващата се красива гледка към околността. Наоколо се намираха едни от най-хубавите хотели в Слънчев бряг! Аз се радвам, че с приятелите ми успяхме да си направим разходка до старата част на Несебър, намира се съвсем наблизо до Слънчев бряг. Беше изключително интересно и вълнуващо – потопихме се в атмосферата на миналите векове. Ако и вие искате подобна мини екскурзия, да знаете, че са много удобни постоянно преминаващите автобуси в посока Несебър – Свети Влас.

Така почивката ни мина неусетно, изпълнена с позитивни мисли и приятни емоции. Дните бяха слънчеви и топли. Последния ден изкарахме на плажа и следобед потеглихме обратно към вкъщи. Не ни се тръгваше от морския курорт, но останахме доволни от преживяването. На Слъънчев бряг казахме „Довиждане, до следващото лято“. А сега май трябва да кажем „Здравей“ на наближаващата зима.

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.