Талисмани и магии за любов – струва ли си да вярваме?

talismaniЗдравейте, приятели на блога ми. Днес ще обсъдим една тема, която като че ли повече занимава жените, но да си кажем честно, не подминава и известна част от мъжете. Има ли смисъл да подсигурим успехите си в любовта, като ползваме услугите на хора, позициониращи себе си в обществото като екстрасенси, магове, гадателки, врачки, баячки и така нататък?!

Когато човек започва да губи надежда за успешния развой на събитията на любовния фронт, обикновено се хваща и за сламката, склонен е да вярва даже и в най-нелепите възможности, че може да промени към по-добро развитието на нещата. И за съжаление днес съществува огромно количество от всевъзможни “герои” с “магически способности”, които само чакат, за да се възползват от безизходицата и мъката на хората.

И това не са празни твърдения – можете сами да се убедите, като отворите произволен вестник, списание или сайт и видите колко много са тези, които искат да ви “помогнат” и “да решат проблемите”. Нещо като вълшебна таблетка, която веднага след приема ви прави напълно здрав и даже безсмъртен. Разбира се, услугата никога не е безплатна.

Е, и тук идва въпросът: защо да си го причиняваме, носят ли ни някаква полза услугите по придобиване на щастие, които така щедро ни предлагат тези шарлатани срещу много пари?

Ами няма достатъчно тежка причина да го правим. В повечето случаи, освен че хвърляме много пари на вятъра, досегът до такива хора и излъганите ни надежди и очаквания водят до още по-сериозни разочарования. Вероятно някой може да приведе обратни примери – без да съм чела статистика обаче, съм сигурна, че случаите на положителен ефект след такава помощ са изключително малко и почти сигурно се дължат на логичния развой на събитията или на благоприятни обстоятелства, а не на свръхестествената намеса.

Истината е, че и в любовта, и в живота ние сами ковем съдбата си. И шансът ни да успеем, е много по-голям, ако го осъзнаваме. Очакването на чудото или магьосниците само може да притъпи стремежът ни и усилията ни за щастие. Което само по себе си вече е почти сигурен провал.

Талисмани и магии за любов – струва ли си да вярваме?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.