Трябва ли да даваме на партньора си достъп до страницата ни в социалната мрежа

Здравейте, приятели! Днес ще се опитам да отговоря на въпроса, поставен в заглавието. Сигурна съм, че много от вас са си го задавали неведнъж. Ако не ме лъже паметта, когато разсъждавах за доверието в една връзка засегнах бегло този въпрос. Днес обаче съм решила да му обърна по-голямо внимание и да го по-подробно.

fbКакто вече е ставало дума, аз самата съм чест гост на социалните мрежи и харесвам да прекарвам голяма част от времето си в създаване на контакти, в пътешествие из страниците на познати и непознати хора, в търсене на нова информация и интересни познанства. И при тези интернет странствания ми е направило впечатление едно не чак толкова често срещано, но все пак срещано явление – акаунти, до които имат достъп както мъжът, така и жената, които са семейство или пък имат интимна връзка.

Да, предполагам, че повечето от вас споделят мнението, че ако двама души се обичат, би следвало да нямат никакви тайни един от друг. Въпреки това аз подхождам с резерви към подобна практика по две причини.

Първата – защото ми се струва, че за другите хора това определено създава неудобства, както и че би могло да доведе до определени недоразумения и проблеми. На мен например ми изключително некомфортно, когато пиша на приятел или познат лично съобщение, а получавам отговор от неговия партньор.

Същото се отнася и до телефона – трябва ли да позволяваме на половинката си да има пълен достъп до информацията в него, или пък до електронната ни поща.

Може би, когато става въпрос за дългогодишна и продължителна връзка, има някакво логично обяснение. Но за партньорство, което е в началото, честно казано ,не мога да си го обясня.

Но даже и когато става дума за траен и проверен съюз, си мисля, че всеки трябва да има някакво лично и неприкосновено пространство, до което достъп да имаме единствено той или тя. Както и че пълното разкриване не е полезно за любовта. Защото част от нея е и здравословното количество загадъчност и потайност, което държи интереса на и към партньора ни траен.

 

 

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.