Връзките тип “свободни електрони”

Заглеждали ли сте се в поведението на различните типове двойки? Аз го правя доста често, защото ми е интересно чисто психологически да наблюдавам как се държат хората, когато са сами или с половинка.

Изключително интересни са ми един определен тип взаимоотношения, които определям като връзка тип “свободни електрони”. Това са онези двойки, при които половинките хем са заедно, хем вършат почти всичко по отделно и от време на време случайно се засичат, стига денят да ги завлече в една и съща посока. Подобен тип връзка ти дава голяма самостоятелност, но е малко рискована, защото:

couple1. Може да се скарате за глупости от сорта на: Тя пусна пералнята, ама Той трябваше да простре прането, но Той не знаеше, че има такова и затова то седя два дена в легена. Или Вариант №2: Излизате уж заедно, но в последния момент става ясно, че Тя има среща на центъра, а Той в мола и в крайна сметка прекарвате вечерта разделени.

2. Разминавате се неусетно, защото е събота сутрин и докато Той стане от сън, Тя вече е излязла навън. Разбира се, след като се е оказал сам вкъщи, Той също си намира занимание, в което Тя не е включена.

3. Не вършите (почти) нищо заедно, защото всеки живее живота си самостоятелно и е невъзможно да се синхронизирате повече от веднъж седмично.

Разбира се, познавам хора, при които този тип връзка сработва и остават заедно години наред, ако ли не и завинаги. Все си мисля обаче, че в повечето случаи, ако блуждаете един около друг като свободни електрони, има по-голяма вероятност накрая да се разделите. Не казвам, че е необходимо да вършите всичко и винаги заедно, но е добре да се синхронизирате поне за 2-3 неща. Ходете заедно на тренировки, джогинг, колоездене или практикувайте друг вид спорт заедно. Уговаряйте се за плаж, кино, къмпинг или друго по-специално събитие. Гледайте по 1-2 филма месечно, гушнати на дивана. Пригответе си заедно вечеря и т.н. Естествено, че не е нужно Той да я придружава на фризьор, нито Тя да ходи с него на футбол. Ако нещо не ти е приятно, човекът срещу теб ще те разбере. Въпросът е подобно поведение да не бъде перманентно, а по-скоро спорадично.

Казвам всичко това, защото съм останала с впечатлението, че двойките, чийто половинки имат повече общи интереси и вършат повече неща заедно, са по-щастливи във връзката си и се сдърпват значително по-рядко за разни дреболии.

Връзките тип “свободни електрони”
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.