Време е за училище

Септември месец дойде, а с него и родителите започнаха да се подготвят за началото на новата учебна година. Защо родителите ли? Ами защото те са тези, които трябва да осигурят на децата си раници, обувки, подходящи дрехи, учебни пособия, тетрадки, учебници и какво ли още не, за да могат техните съкровища да се чувстват добре през учебната година.

Това със сигурност е доста стресиращо за родителите, особено за тези, които не разполагат с особено голям месечен бюджет. Тъй като оборудването на един ученик е свързана и с много големи разходи. Спомням си времето, когато аз трябваше да започвам учебната година. И понеже семейството ми беше от тези, които не разполагаха с особено голям бюджет, се започваше едно планиране още от предния месец, на  нещата, които трябва да се купят. Винаги се правеше списък с най-необходимото, а под чертата се пишеха нещата, които можеха да изчакат един-два месеца.

Отивахме в, тогава единствената, голяма верига магазини, защото дам пускаха промоционални пакети с евтини тетрадки и започвахме да избираме и изчисляваме. Всяка една покупка се записваше в списъка и се смяташе колко пари са ни останали от предвидения за тези неща бюджет.

За мен и сестра ми това беше забавен момент като бяхме по-малки, но с течение на годините разбрахме какво напрежение е било това за родителите ни. И въпреки това успяха да ни осигурят всичко необходимо, да ни изучат и да ни направят зрели и самостоятелни индивиди.

За което изключително много им благодаря!

Време е за училище
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.