Защо да търсим мъже с характер

Живеем в объркани времена. Жените заприличват все повече на мъже, а мъжете на жени. Не искам да ви изреждам причини или показатели това да се случва, но вярвам, че ще се съгласите с подобно твърдение. По-важното в случая обаче е, че все още се срещат жени, които са достатъчно женствени и не се притесняват да го показват. Има и мъже, които се чувстват добре в кожата си на силен мъжага, а това (да ви кажа под секрет) допада на немалка част от дамите. Но докато външният вид понякога лъже, то характерът на човека до нас говори повече, от която и да е прическа или напомпани бицепси.

Предлагам ви личния ми ТОП 5 защо е за предпочитане да имате до себе си някого със силен характер.

Man-in-Suit1) Повече подкрепа – хората, които са здраво стъпили на земята, са по-стабилни и уравновесени. Следователно ще са ви по-стабилна подкрепа, когато на главата ви се струпат проблеми и имате нужда да поплачете на нечие рамо. Такъв човек няма да избяга, а ще посрещне трудностите лице в лице.

2) По-сигурно бъдеще – колебливите хора не умеят да взимат важни решения нито знаят кога и как да рискуват. Обратното е за мъжете и жените, които имат по-силен характер, защото притежават по-трезва преценка, подхождат по-умело към живота и си го уреждат по-успешно в сравнение с други.

3) Има повече тръпка – Нека си признаем, че има много моменти, когато жената казва “Не”, но сърцето й вътрешно нашепва “Да”. За мъжа може и да е трудно да узнае кога това се случва, но трябва да поеме риск, за да узнае дали конкретният момент е именно такъм. Иначе и двамата губят.

4) По-интересно е – тук говорим за хора, които не се притесняват да изкажат твърдо мнение и да държат на позицията си. С такива като тях се провеждат повече и по-интересни разговори и дискусии, а често изпадате и в приятни спорове.

5) Моментът на изненадата – винаги съществува такъв, защото никога не знаете какво да очаквате. Хората с твърд характер са понякога непредвидими и не е лесно да узнаеш какво им се върти в главата…

Google+ Comments

  1. Хатор says:

    Страхотна статия! И бих добавила, че мъжете със силен характер могат по-лесно да поемат отговорност, защото са уверени в себе си, че ще се справят. Но преди всичко мисля, че основният въпрос е: Къде точно да ги намерим тези мъже?

    • hrislove says:

      Съгласявам се с добавката, Хатор. Относно въпросът ти ще кажа следното: такива мъже има, те не са лесни за откриване и затова, когато попаднем на такъв, трябва да го задържим до себе си. Все си мисля обаче, че този мъжки тип не се размотава много по баровете и дискотеките, той работи, посещава курсове, спортува активно и понякога пътува 😉

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.