Защо жените не искат да се омъжат?

Здравейте, приятели! Може би на мнозина въпросът, който задавам днес в заглавието и върху който ще поразсъждаваме заедно, звучи невероятно. Че кой се съмнява в това, че всяка жена от детството си мечтае за едно-единствено нещо и то е да се омъжи. И че след една определена възраст момичетата се срещат и поддържат отношения с момчетата само за да успеят да ги заведат под венчилото.

Така ли е наистина. Бегъл поглед ще даде отговор на въпроса и той е, че в началото на 21 век нещата в тази посока доста са се променили  – статистиката сочи, че ако преди едва 6 % от жените са оставали неомъжени, днес този процент в някои страни стига до 50.

Защо, е най-логичният въпрос, който би си задал всеки.

omujat

Вероятно главната причина е в това, че днес жените са независими и духовно, и материално. За сигурността в днешния, а и в утрешния им ден често е достатъчно наличието на материална сигурност. Ако имат нормални финансови възможности, те не се нуждаят от мъж до себе си, за да родят дете, да го отгледат, да му дадат добро образование, да се развиват, да пътуват, да се забавляват, въобще да се самореализират в пълна степен.

Има и друга категория на представителки на нежния пол, които не желаят да нахлузят брачните окови – тези, които вече веднъж са се опарили, разведените. След развода обикновено критериите им към мъжете рязко се повишават – често стигайки до нереалистични изисквания. Както казват руснаците: парен от каша, айрян духа.

Третата причина е преминаването на една определена възраст. Психолозите твърдят, че на 20 години на момичетата са им достатъчни само красиви думи и обещания; от 20 до 25 обръщат внимание преди всичко на финансовите възможности, жилище, кола; след 25 години – на желанието на партньора да има деца и възможността да се грижи за тях и да ги отглежда. След 30 обаче според специалистите жените все по-трудно намират подходящ човек за себе си – и защото не искат да променят ритъма си на живот, и защото изискванията им стават извънредно високи.

Както се вижда, причини много. Едно е сигурно, че не трябва да се слушат съветите на възрастните, които казват, че бракът трябва да се случи на всяка цена. Не – единствената цена и смисъл на нещо подобно е да си срещнал твоя човек.

 

 

Защо жените не искат да се омъжат?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.