Защо мъжете си тръгват?

mujeЗдравейте, приятели! Предлагам днес да обсъдим за причините, които карат един мъж да стигне до решението да напусне семейното гнездо. Ще се спрем на някои от най-често срещаните причини, за да може да бягаме от тези грешки и да пазим крепки семейните отношения – когато това е възможно.

Ако преди жената е била домакиня, пазителка на семейното огнище, а мъжът е осигурявал прехраната и просперитета, днес и двамата работят. При това доста често жената заработва доста повече от съпруга си. Даже и когато се утешават, че днес това положение почти се е превърнало в норма, съпрузите все пак изпитват вътрешен дискомфорт. А при дамите мисълта и фактът, че издържат семейството, постепенно започва да се превръща в тежест. Ето и първата конфликтна точка – постоянните упреците, че мъжът не може да осигури финансова стабилност.

Различните представи за интимния живот също могат да нарушат хармонията. Той е извънредно горещ, а тя е студена или стеснителна и срамежлива. Разбира се, тези различия биха могли да се преодолеят с времето – но не винаги партньорите намират за нужно да инвестират усилия в това.

И различните навици често водят до разрив. Единият обича шумните компании, другият е интроверт. И на двамата няма да им е лесно.

Податливостта на външни влияния е често срещана причина за раздяла. Има хора, които са силно податливи на чуждо мнение, слухове, сплетни и често вземат крайни решения, провокирани от нещо такова, дори без да го обсъдя с човека до себе си.

Има властни и обсебващи партньори, които не оставят нито въздух, нито инициатива, нито лично пространство на половинката си. Това също е фатално за една връзка.

Разликата в интелекта и образованието – също могат да бъдат причина за крайно решение.

Угасването на страстта и топлината… И още, и още…

Както и друг път съм казвала, семейството е крехко нещо. И трябва да се крепи постоянно.

 

Защо мъжете си тръгват?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.