Защо не ни достига време за любимите хора?

Здравейте, приятели романтици! Днес ще подхвана една тема, за която подтикът ми е съвсем личен – направи ми впечатление, че напоследък, както и да се опитвам да си организирам и оптимизирам времето, имам все по-малка възможност да общувам с близките си, с любимите си хора. Постоянно се отваря някаква работа, която не търпи отлагане. И честно да ви кажа, това е проблем в зародиш, който в бъдеще би могъл да прерасне в много по-голям и да доведе до не особено приятни последици и промени в личния ми живот. Затова реших днес да поумуваме върху това, защо времето за близките ни започва да става все по-голям дефицит и да ви споделя личен опит, как може да се преборим с тази недостатъчност.

SONY DSCНа приказки всичко е много лесно. Всеки втори като по учебник ще ви каже: когато искаш да се видиш с някого или да прекараш определено време с него, винаги се намира възможност. Истината обаче е далеч не толкова проста – трябва си специална организация. Забързани и буквално заровени в работата си, в усилията си да оцеляват, хората все по-трудно и по-трудно успяват да се откъснат от ангажиментите. И дори и в случаите, в които твърдо са решили да го направят, често в последния момент се появява нещо, което не търпи отлагане, и плановете за малко откраднато време за близките за пореден път се провалят.

Е, след множество такива провали и отмени на вече планирани срещи с близки хора, преди два-три месеца реших да си отработя механизъм, който засега действа идеално. Просто си определих една вечер – сряда, – която е абсолютно неприкосновена. За ангажименти, клиенти, колеги и прочие индивиди и обстоятелства, които биха могли да се опитат да се ситуират в нея. Обявих я първо на себе си, а после на широката общественост, която ме заобикаля :). И така тя се превърна в неприкосновен личен празник – време, в което никой не си позволява да ме притеснява. Време, което аз решавам за кого и за какво да отделя. Е, не бъдете прекомерни оптимисти, няма да стане изведнъж. Ще ви трябва малко време да дисциплинирате и себе, и околните да не се опитват да се намесват в личните ви празници. Но повярвайте, усилията си струват.

 

Защо не ни достига време за любимите хора?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.