Защо се скарали Слънцето и Луната? Отговорът е в Африканските приказки на Ню медиа груп

urlВинаги съм искала да посетя Африка. Още от дете си мечтая за едно сафари сред саваните на Кения, за разходка из центъра на Кейптаун или дори посещение на Египет и неговите древни чудеса. Струва ми се изключително вълнуващо да зърна с очите си безкрайното пясъчно море на Сахара и да го обходя, докъдето ми стига погледа.

Именно затова от години проявявам любителски интерес към всичко свързано с Африка. Преди години си бях купила двете книги „Да прекосиш Африка“ на французите Соня и Александър Пусен, които са преминали пеша целия континент. Изключително четиво между другото! След това прочетох „Сахара“ на Майкъл Палин, „Любовта ми Африка“ на Дафни Шелдрик и „Завръщане от Африка“ на Корине Хофман. Наистина, у дома съм наредила на едно рафтче само книги, свързани с Черния континент, и периодично си ги прочитам или разлиствам. Най-новата ми придобивка е книжката „Африкански приказки“. Издадена е през 2010 г. от издателството Ню медия груп, което го ръководи Светослав Кантарджиев. Книжката ми я подари Светла, една приятелка, с която се видяхме на скоро. Видяла скътано книжлето сред рафтовете на една afrikanski prikazkiкнижарница и веднага решила, че точно аз трябва да стана горд притежател на тези „Африкански приказки“. Зарадвах се, разбира се. Подаръкът беше страхотен и напълно неочакван. Още щом прелистих изданието с приказки на Светльо Кантарджиев, впечатление ми направи едно интригуващо заглавие: „Защо се скарали Слънцето и Луната“. Реших, че щом се зачета по-обстойно,  това ще е първата приказка, на която да се спра и после да обърна подобаващо внимание на останалите. И така… получих си аз подаръка, веднага му отделих подобаващо място между „Загадките на Африка“ от Акберали Манджи и книгата ми за Нелсън Мандела. Гордо погледнах африканската си колекцията, току що бе нараснала с още една ценна придобивка.

Накрая със Светлето излязохме на кафе и в знак на добра воля и благодарност реших да я почерпя с любимото й кафе и с парче боровинков чийзкейк.

Защо се скарали Слънцето и Луната? Отговорът е в Африканските приказки на Ню медиа груп
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.