Здравей, Октомври!

Здравей, Октомври,

Месец на очарования, нови преживявания и прекрасни събития! Всяка година те очаквам с нетърпение. Защото ти си месецът след дълъг летен сън, когато родният ми град се оживява и отново започва да предлага всевъзможни забавления, срещи с приятели и нови, интересни хора… Нови любови и трепети. Тайни закътани местенца, в които да се насладим на компанията на тази тръпка, места от които да споделим залеза.

Ти си тази така желана и чакана чаша ароматно кафе, която изпълва тялото ми с енергия и мека топлина. Онзи златен слънчев лъч, отразяващ се в пожълтелите корони на дърветата. Нежният килим от пъстроцветни листа, покриващи паважа…

Цветове и смях от всеки градски ъгъл, фестивали, улични музиканти и детски светещи очи.

Време, което ме изпълва с енергия и положително настроение. Не само заради това, че всички се завръщат от летните си почивки, но и за това, че всички културни и масови събития започват новия си сезон с много повече изненади, идеи, с които се надяват да предложат на публиката нещо по-добро от предишния сезон. Когато съчетаем музиката, изкуството, танците, театъра и добрите приятели – емоциите винаги са с положителен знак.

Ето защо, драги ми Октомври, копнея за теб, сънувам дните на цветове, музика, танци и красиви емоции. Времето когато ти ще ме засипеш с очарованието си и ще вземеш сърцето ми в ръцете си, ще го включиш в контакта на положителните емоции и ще ми го върнеш стоплено и уголемено, готово да поеме зимният студ  и сивота.

Благодаря ти, Октомври, че те има! И винаги ме буди, когато септември приключи!

Здравей, Октомври!
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.