Домакинските уреди, които улесняват живота ни

От няколко дни имам съдомиялна у дома и трябва да ви кажа, че се преродих!

Именно това ме провокира да напиша днешния си текст. Съдомиялната не е единственият домакински уред, с който ние, хората на днешното време, сме облагодетелствани. Майка ми, например, ми е разказвала как някога е перяла на ръка, простирала е навън без значение от сезона и после гладела всичко.

Слава богу, на мен не ми си не налага да правя подобни неща. У дома разполагам с пералня+сушилня, 2в1, и съм много доволна. Не тряба да излизам с легена на терасата и целия квартал да ми гледа прането. Зимата въздухът не натежава от влагата, когато дрехите съхнат в стаята, нито ми се налага да ги изнасям навън и да замръзват. Бих препоръчала на всеки да си вземе сушилня дори да е отделно от пералнята. Единственият недостатък е, че дрехите излизат по-измачкани и трябва да се гладят.

А що се отнася до съдомиялната, тя е просто приказна. Нареждам в нея почти всичко, поставям таблетката, натискам едно копче и съдовете се мият сами.

Една приятелката ми сподели пък, че обожава да готви на своя умлтикукър. Аз все още нямам такъв, но вероятно някой ден ще си купя и ще ви споделя впечатлението си от него.

Друга позната, която сега е в майчинство, пък ми каза, че най-полезните й уреди в дома й момента са стерилизаторът и нагревателят за шишета. Представяте ли си какво е било някога с така известното ни изваряване и преваряване на всички бебешки съдове?

Честно казано, наслаждавам се на времената, в които живеем, поне в технологично отношение. Сигурна съм, че в тази насока ще вървим само напред и след време нашите деца ще се чудят как сме могли ние някога да живеем по начина, по който живеем сега.

Домакинските уреди, които улесняват живота ни
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.