Изневярата

Бихте ли простили изневяра? Аз ако трябва да съм искрена не зная. Предполагам зависи от много неща – колко държиш на изневерилия, как си разбрал, какви са обстоятелствата, защо го е направил/а?

Каквото и да си говорим при евентуална прошка и запазване на връзката, това деяние винаги ще си остане в съзнанието на потърпевшия. Винаги ще има терзания, дори те да не бъдат изразявани явно.
Тук обаче възниква и друг проблем. Има една приказва “Аз свикнах да прощавам, той свикна да греши”. Дали веднъж простената изневяра няма да се окаже ежедневие? Какво ще се случи тогава? Въобще изневярата може ли да бъде еднократна?

Каквото и да мислите в момента, едно е сигурно – последващите действия трябва да са добре преценени. Всяка личност трябва да търси своето щастие и ако след изневярата то се изпари, по-добре да го потърсим другаде.

Google+ Comments

Posted by hrislove in Блогини and tagged with , , | Trackback
  1. Весела Маринова says:

    Изневярата след 20 годишна връзка примерно би се простила по-лесно според мен, тъй като е нормално нещата да почнат да се изчерпват, но говорим за еднократно деяние, повтори ли се мисля, че всичко ще тръгне на зле. Всички грешат, но както каза – да не им става навик!

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.