Жената на високи обувки е по-опасна

Жената на високи обувки е по-опасна! В каква насока по-опасна обаче? Нямам предвид факта, че тънките и остри токчета могат да бъдат добро средство за самозащита. Това е вярно, но на друго искам да обърна внимание в момента.

D6888W-high-heels_2653896bКогато жената обуе високи обувки, тя се чувства по-нестабилна. Трябва да стъпва по-внимателно и затова постоянно си гледа в краката. Съсредоточава се в това да не стъпи на криво, внимава с паветата, плочките и всички други неравности по пътищата, които се явяват като явни препятствия. За да се “пребори” с тях, образно казано, намалява съсредоточеността си. В резултат на това, когато пресича на кръстовище например, се оглежда по-вяло и отново забива поглед в краката си. Отслабва рефлексът за самосъхранение, защото той вече е насочен към предотвратяването на опасността да стъпим накриво.

Всичко се случва обаче… Дори да пресичате на зелен светофар, е хубаво да се оглеждате постоянно. Във всеки момент може да изникне някои невнимателен шофьор, нали? Но ако не го видим, става опасно за нас и за него. Ние не можем да се предпазим, а той може да не ни обърне внимание.

Затова твърдя, че жената на високи обувки е по-опасна. Тя е по-невнимателна. Съсредоточена е в краката си и всичко, случващо се около нея, е фон. Не му обръща достатъчно внимание.

Жената на високи обувки е по-опасна
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.