Как да оцелеем, когато останем сами

1_123125_2218698_2279592_2302112_110919_dx_coupleaparttn.jpg.CROP.original-originalИма моменти, в които дори и най-дълготрайните връзки биват прекъсвани. Дали заради Него, заради Нея или заради двамата, това не винаги е известно нито е от значение. Важен е крайният резултат, а той е, че оставаме сами, след като години наред сме свикнали да има някого до нас.

Какво да правим и как да привикнем с усещането за самота и нечия липса в живота ни? Бих искала да ви кажа, че има универсална формула, но за съжаление такава няма. По-скоро ще ви дам няколко съвета, които се надявам да ви помогнат в трудните моменти.

Приемете, че сега сте сами и това има своите предимства. Не е нужно да се съобразявате с някой друг, за да направите нещо, което винаги ви се е искало. Действайте импулсивно и не пренебрегвайте повече личните си желания. Запишете се за рафтинг, за организирана екскурзия, курс по готварство, преместете се на ново място… Сега имате толкова много свобода, че ще е грехота да не я използвате.

Не намразвайте мъжете/жените. Това, че с някого не сте си паснали, не означава, че никога няма да намерите своята половинка. Аз вярвам, че човек има повече от една сродна душа и дори да сме изгубили първата си, може да намерим нова.

Останете позитивни. Може и да ви е трудно, но въпреки това опитайте. Не си изкарвайте яда на околните ви, защото те по никакъв начин не са ви длъжни. И продължавайте да се усмихвате. Както е казал Габриел Гарсия Маркес, никога не знаете кой може да се влюби във вашата усмивка точно в този момент 🙂

Как да оцелеем, когато останем сами
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.