Как да се обясним в любов?

Най-после сте срещнали мъжа на мечтите си, но той дори и не подозира за чувствата ви. Със сигурност се питате какво да направите – да му признаете чувствата си или да чакате той да направи първата стъпка. Да признаеш чувствата си, не е лесна работа. Много по-лесно е да се изчака инициативата от отсрещната страна, но истината е, че може да ни се наложи да чакаме доста дълго време. Особено ако партньорът ви е разсеян, съмняващ се и неуверен в себе си.

obyasnimКак обаче да не сбъркате и да провалите всичко? Преди да вземете окончателното решение за това, как да процедирате, дайте си известно време. Примерно три седмици или месец и през целия този период наблюдавайте човека до вас. И само ако почувствате, че пред вас стои именно този мъж, на когото вие сте готова да отдадете сърцето си – действайте! Естествено през това време не преставайте да говорите с партньора си за любов – в общи линии, разбира се, обяснете му своето отношение към това чувство. Защо то е толкова хубаво и нужно. За съжаление сред силния пол доста често се срещат мъже, които се боят от любовта като от огън и не желаят да отидат по-далеч от приятелските отношения или просто се интересуват от секс за една или няколко нощи. Убедете се, че вашият избраник не е от тях, и тогава преминете към действие.

За класически се смята откровеното признание очи в очи. Този начин отива на уверените в себе си и смели момичета. Главното тук е да гледате мъжа право в очите, за да може да видите неговата мълниеносна подсъзнателна реакция на казаното от вас. Добре е предварително да помислите, пък и да порепетирате това, което ще кажете, за да не се изгубите в мислите си в най-важния момент.

Ако ви разделя разстояние, може, разбира се, да признаете чувствата си по скайпа или по телефона. Не се отчайвайте, ако в отговор на казаното от вас мъжът замълчи продължително. Възможно е той да е объркан и трудно да намира думите. Подобни трудности биха могли да дойдат и от липсата на визуален контакт, която по принцип е проблем за мъжете.

Ако много се вълнувате и смятате, че няма да се справите с горните два начина, единствено възможният избор е да се обърнете към епистоларния жанр. Напишете писмо. Може да е кратка бележчица, “случайно” попаднала в джоба му, красиво оформена картичка, изпратена по пощата, есемес или писмо, изпратено по електронната поща. Само не се учудвайте – в подобен формат признанието ви може да бъде недооценено, дори да го приемат за шега.

 

Как да се обясним в любов?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.