Когато любовта си отиде

Здравейте, приятели! Днес ще поговорим за един проблем, с който често се сблъскваме в живота – угасването на чувствата и изчезването на любовта. Със сигурност всеки от Вас поне веднъж в живота си е попадал в подобна ситуация и си е задавал въпроса: Струва ли си да продължи да инвестира чувства, усилия и време в опити да спасява нещо, което очевидно не е това, което е било в началото, и още по-важното е много далеч от представата за любов.

Ако се абстрахираме от тезата, която многократно съм поддържала, че истинската любов всъщност никога не си отива, трябва да признаем, че охладняването и изчезването на топлината се случват доста често. Но нека видим, ако все пак сме се оказали в центъра на подобна ситуация, какви възможни ходове имаме.

loveisgoneПървия. Въпреки тревожните симптоми и констатации, които сте направили за връзката си, вие продължавате напред и се опитвате отново да разгорите огъня на емоциите. Вариантите за това са много – като започнете да разнообразявате рутината на ежедневието, сменяте обстановката, като организирате екзотична екскурзия, или пък се опитвате да върнете началния пожар на чувствата, като посетите местата на първите ви срещи и трепети и т. н.

Втория. Решавате, че нещата никога повече няма да бъдат същите и това не ви устройва, и се разделяте с партньора си – без да положите каквито и да е усилия за реанимация на връзката. Тук съвети за това, да не бързате, да опитате пак, са неуместни, защото всеки сам решава как да живее живота си и кога да прекрати безперспективните по негова преценка връзки. Но е добре, ако сте избрали този вариант, да го направите по възможно най-деликатния начин, без да засегнете достойнството и чувствата на досегашния ви партньор.

Третия. Измъчват ви съмнения и не можете да решите как точно да продължите. Въпреки това обаче не трябва да оставяте нещата на самотек. Това е възможно най-лошият избор. Ако преценявате, че нямате ресурс сами да се справите със ситуацията, потърсете помощ от приятел или роднина, на когото имате доверие. Не че съветите в любовта са хубаво нещо, но когато самите ние нямаме идея, една добронамерена и обективна гледна точка и мнение биха могли да са ни от голяма помощ.

Иначе добрата новина е, че когато една любов си тръгва, обикновено към вас вече се е устремила нова! 🙂

 

Когато любовта си отиде
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.