На вила край Цигов чарк

Може би вече съм споменавала, че съм от онези хора, които на всеки два-три месеца просто имат нужда да избягат от града и да отдъхнат, поне за един уикенд.  Понякога ходим в старата къща на село, макар че е доста далеч от нашия град, друг път на хижа в планината, а за миналия уикенд решихме да посетим едно място, което ни препоръча наш близък приятел – вили Цигов чарк.

Това всъщност е екологично вилно селище. Във вилите е наблегнато както на усещането за планинска постройка – с масивни греди, така и на пълния комфорт – с всички нужни електроуреди. Много ми хареса камината, а благодарение на съдомиалната не се налагаше да се занимавам с никаква домакинска работа. И както подобава за едно екологично селище, навън всичко е природа – отпред има три езерца, а отзад – иглолистна гора.

Както загатнах, в комплекса е направен един страхотен баланс между удобствата на нашето хилядолетие и усещането за планинска вила сред природата – кой би предположил, че там ще има спа център 🙂 Другото, което ми хареса е механата – също в битов стил, със страхотен готвач и персонал, който угажда всякак на клиентите и както е обещано в сайта – с родопски закуски – мекици, баници, мляко, произведени с продукти от планината – като вкусна закуска на село, произведена от баба.

Разходихме се до Велинград – по централната улица и на Клептузата, отскочихме и до ски пистата на Цигов чарк. В общи линии си прекарахме страхотно, а аз си отпочинах идеално. Останахме очаровани от мястото и си обещахме да се върнем на пролет, за да направим поход до някой от близките върхове и забележителности 🙂

На вила край Цигов чарк
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.