Отказват ни среща

sreshtaЗдравейте, приятели романтици. Днес ще се опитам да ви дам съвет, как да постъпите в една доста често срещана ситуация – поканили сте някого на среща и той ви отказва. Съгласете се, доста конфузен момент – каниш някого на романтично преживяване и вече на подсъзнателно ниво чуваш положителния отговор. И ето ти изненада – неприятна при това – чуваш думичката не, объркваш се и не знаеш какво да предприемеш.

Разбира се, че повечето от вас са чували най-популярния вариант за възможна реакция – да не обръщате внимание на отказа, да продължите разговора, все едно че нищо не се е случило, и при първи възможен случай да подновите предложението. Аз обаче си мисля, че подобна тактика не само няма да ви помогне, а напротив – дори би могла да влоши нещата.

Мисля, че след студения душ, с който са ни полели, първото нещо, което трябва да направим, е да се поспрем и да се позамислим, каква е най-вероятната причина да ни откажат. Дали човекът, към когото имаме интерес, наистина е зает или просто няма желание за романтични преживявания с нас, и изстрелва първото хрумнало му извинение. Отговорът на този въпрос ще ви насочи какви да бъдат бъдещите ви действия – дали да се търсят нови начини и да се направи нов опит за окончателно положително решение.

Ако все пак решите че има надежда и си струва да опитате отново, добре е да вложите повече фантазия при повторния си опит – примерно покана за концерт на популярна група, за който вие съвсем случайно имате билет в повече. Ако и след това получите отказ, не продължавайте, шансът някога да ви се получи, наистина граничи с нулата.

Опитайте се също така да не се зареждате с негативни нагласи и да давате воля на негативните емоции, които неминуемо ще ви налегнат. И не увесвайте нос – защото за да се стигне до успешната битка в любовта, много често се преминава през подобни разочарования.

 

Отказват ни среща
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.