Перфектният Коледен подарък

birthday-presentЗвучи невъзможно, нали? Да изберем идеалния Коледен подарък в днешно време е толкова трудно начинание, че граничи с невъзможното. Дали обаче е така наистина или има изключения? Ами ако започнем плануването от по-отдавна, че да имаме време за подробен план, а половинката ни месеци наред да тръпне в очакване да разбере какво ще получи по празниците.

Аз ще започна разказа си със следното уточнение. Това е реална история и нищо по събитията в нея не е преиначено. Сътворена е от един мой приятел на име… да го наречем Валери, който е заедно с текущата си приятелка повече от 2 години. Много ги харесвам като двойка, понеже си подхождат почти във всичко и са супер сладки.

Приятелката на Валери, която ще нарека Стела, имала голяма мечта – да посети Рим. Момчето решило да й подари тази мечта за Коледа (тази от 2014-та) и още през есента купил два двупосочни билета до Италия през януари. Сещате се, че това му дало голямо предимство над Стела, на която бързо подхвърлил, че й е избрал най-невероятния подарък, който може да й хрумне. Тя, тъй като е доста любопитно и нетърпеливо момиче, веднага започнала да любопитства: какъв е, какво е, къде е и т.н.

Идвала в офиса на Валери, където на стената висяла карта на света и питала: Тук ли си го скрил? А той й отговарял, че да. Хвърлял по едно око на Апенинския полуостров и се подсмихвал под мустак, докато тя тършувала наоколо. Момичето търсело ли търсело, но все не намирала своя подарък.

castel-santangelo-Domingo-Leiva-980x615Така дошла заветната Коледа и Тя получила огромна, ама огромна и добре опакована кутия. Отворила я и в нея имало още една кутия, вътре още една, после още една и така докато най-накрая не стигнала до кутията на един пъзел от 1000 части. Ето и уловката обаче – кутията била сменена, та не се знаело какво точно показва пъзела. Аз мога да ви кажа, че на него бил изобразен пейзаж от Рим – замъкът Сант Анжело и мостът отпред. Умишлено Валери не избрал Колизеума, защото от него е достатъчно да сглобиш само фрагмент и Стела веднага щяла да се усети за цялостната картинка.

След много мисли и прекарани часове в редена на пъзела той бил сглобен, а мистерията – разгадана. Момичето поучило самолетните си билети и най-накрая разбрала за какво е всичкото това разиграване. Била на седмото небе от щастие и безкрайно изненадана. Сигурно се досещате, че двамата с Валери изкарали няколко приказни зимни дни в Италия.

Сега обаче наближава втората съвместна Коледа на Валери и Стела, а преди няколко дни се видях с приятеля си и познайте! Той нямаше никаква представа какво да взема на своята любима и как да я изненада този път. Неприятното е, че вече й бил казал, че е подготвил невероятен подарък за нея. Тук май малко е сбъркал, а!? Трудно ще надскочи миналогодишното си постижение, но нищо не пречи да опита. Желая му успех.

А на всички останали, които си мислите, че да се избере перфектен подарък е невъзможно, вземете си поука от текущата история.

Перфектният Коледен подарък
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.