Приказка за истинската любов

Ще ви разкажа една приказка, няма значение дали е взаимствана от истинска история, просто се потопете в нея изцяло и повярвайте.

ice_melt_loveИмало едно време едно момиче на име Тя, израснало в бедно семейство. То било свито и скромно, но и твърде различно от връстниците си. Не се разбирало с тях, а с по-възрастните, защото се интересувало от сериозните неща в живота. Била любимката на всички майки и баби, тъй като не създавала проблеми и още от ранна детска възраст разсъждавала като голям човек, може би защото твърде много общувала с възрастни. Хората от бедни семейства не могат да си позволят да се размотават безцелно, те трябва да мислят за бъдещето, знаейки, че то не винаги е светло. Тя отрано измислила плана си за живота – да учи много, за да влезе в добър университет и да си изгради успешна кариера. Така никога нямало да има финансовите проблеми от детството си. За любов и всякакъв вид отклонения от плана не можела да става и дума–такива неща били забранени.

Тя завършила университет с почести, после си намерила добра работа като за старт на кариерата. Всичко вървяло по план стъпка по стъпка. Тя не се замисляла за чувства, в главата и имало само цели… докато един ден не се появил Той – съвсем неочаквано и извън начертания вече план. Той й обръщал внимание, но Тя била като стена. Двамата станали приятели, само приятели. Обаче Той не се отказвал – знаел какво иска и бил решен да преследва щастието докрай. Започнал да и показва световете отвъд нейните стени. Там хората се забавлявали и не си отказвали нищо от радостите в живота. Те живеели с всичките си противоречиви емоции, не отричали ни една от тях.

Малко по малко Тя започнала да се събужда от ледения си сън и да вижда цветовете на живота, всичките. В сърцето й се появило едно непознато чувство, което вие наричате любов. Той бил нейният избраник, Той успял да я пречупи, Той бил нейната истинска любов. Четял я като отворена книга и навярно отдавна знаел, че Тя е неговата истинска любов. Сега те вече били сродни души и Тя го осъзнавала. Той преобърнал целия й свят, дал й крила и нов живот. В замяна получил крехкото създание, криещо се зад ледените стени.

Тя и Той заживели щастливо до края на дните си…

Google+ Comments

Posted by hrislove in Блогини and tagged with , , | Trackback

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.