Решили сте да се разведете, трябва ли да бързате?

Здравейте, приятели. Ето че днес за пореден път ще поразсъждаваме за развода и дали си струва да бързаме, когато пристъпваме към едно толкова важно житейско решение. Разбира се, и този път отговорът няма да е еднозначен и категоричен, защото ситуациите са различни. Затова няма да ви дам едно общо решение, а преди всичко ще ви посъветвам да помислите внимателно и да направите правилните изводи за ситуацията.

Често обратите на съдбата ни завличат толкова силно, че ние си мислим, че животът ни никога няма да е както преди и че няма по-правилно решение от това, да тръгнем към генеrazvodрални промени. Но струва ли си толкова рязко да променяме обичайния си начин на живот, за да се освободим от негативните мисли и постъпки на другите хора. И дали това наистина ще ни освободи?

Имам предвид, разбира се, едни от най-честите причини за развод – изневярата, тиранията, вредните навици на половинката ни и още в този ред. Наистина ли нещата са толкова лоши, че си струва да обърнете гръб на човека, когото някога сте обичали?

Естествено аз разбирам и напълно подкрепям хората, които са търпели, давали са не втори а много шансове на човека до себе си да се промени, направили са си съответните изводи и с ясното съзнание, че нещата не могат и никога няма да се променят, решават да се върнат към предишния си нормален живот.

Не мога обаче да се съглася с онези, които вземат толкова важно решение импулсивно, под напора на моментни емоции.

Защото да се разруши едно семейство е много лесно, но да се върнат старите, забравени отношения, е много трудно, често и невъзможно. Много двойки бързат при подобни проблеми и често правят голяма грешка. Не само защото след това трудно намират нови стойностни партньори, но и защото децата страдат най-много от подобен развой на отношенията в едно семейство.

Затова моят съвет е – ако сте решили да сложите край на брака си, го направете само ако сте напълно уверени в правилността на своя избор и ако не виждате друг изход. И помнете, че неминуемо тази крачка води до редица неприятни последици и усложнения – не само за вас, но и за близките ви.

 

Решили сте да се разведете, трябва ли да бързате?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.