Влюбена съм в Дубровник – Перлата на Адриатика

Били ли сте в гр. Дубровник, Хърватска? На мен открай време ми е мечта да посетя тази крайморски перла и сега се размечтах още повече, след като видях долу споделения клип. Искам да разгледам този град, да посетя всички му местни забележителности, да се полюбувам на историята и красотата му. След това с удоволствие бих се качила на случаен кораб, ще отплавам през цялото Адриатическо море, докато не стигна брега на Италия…

А какво толкова ми харесва в Дубровник ли? Не е фактът, че там са заснети много от сцените в последния сезон на “Игра на тронове”. Харесва ми самият град, с богатата си история, разнообразна архитектура и разноцветна атмосфера. Винаги ме е впечатлявало как колкото по на север по Балканите се предвижваш, толкова повече се променя градската среда. Виждаш проявленията на готически стил в разпръснатите католически катедрали. Наслаждаваше се на орнаменти и детайли от италианския барок… много е красиво. Освен това от край време Дубровник е бил средище за много художници, писатели, творци, просвещенци и учени. Това неизбежно оставя отпечатък. Старата част на града освен това е включена в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство!

А знаете ли също, че когато Джордж Бърнард Шоу посетил хърватския град през 1929 г., той възкликнал: „Този, който търси Рая на Земята, трябва да посети Дубровник“.

Dubrovnik – Pearl of Adriatic – A Timelapse Film from cn-photography on Vimeo.

Влюбена съм в Дубровник – Перлата на Адриатика
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

  Some XHTML allowed.